Zatezači za žicu

Kako zategnuti žičanu ogradu

Da biste efikasno ogradili nešto sa žicom potrebne su vam tri stvari. To su stubovi, žica i dobri zatezači. Zatezači za žicu se još nazivaju i španeri za žicu.
U predhodnim tekstovima smo objasnili koji su to najefikasniji načini ograđivanja placa ili dvorišta. Da biste sve to kompletirali ako ste postavili stubove, nabavili žicu koja vam odgovara, potrebno je još da kvalitetno zategnete žicu.

U ovom tekstu ćemo vam objasniti postupno šta su zatežači za žicu, koje vrste postoje i kako da izaberete odgovarajući zatezač. Zatezanje žice vrši se pomoću zatezača i veoma je lako, a mnogo je korisna stvar.

Zatezači žice sprečavaju da se žica olabavi i ne zategne lepo . Ovo je poslednji korak da vaša ograda dobije na čvrstoći i bude kvalitetno zateguta. Bez zatezača žičana ograda bi se vremenom opustila i olabavila.

Za koju vrstu žice se koriste zatezači za žicu?

Zatezači za žicu se mogu koristiti za pletenu žicu i za pocinkovanu žicu za voćnjake i vinograde.

Španeri za žicu

Jedan od najlakših načina za zatezanje žice ako imate maline, kupine, vinograd ili gde vam je već potrebno su zatezači ili španeri za kukom. Španeri sa kukom su odlični jer da biste zategli žicu nije vam potreban nikakav dodatni alat. Zatezanje ili otpuštanje žice se vrši okretanjem kuke zatezača i kada ste podesili samo zakačite kuku za žicu.

“Sledeća prednost zatezača za žicu je da oni ne mogu zarđati i njihova dugotrajnost. “

Upotreba zatezača za žicu dovodi do adekvatnog zatezanja i što je najbitnije sprečava pucanje žice. Iz prakse iskustva kažu da su se zatezači sa kukom veoma dobro pokazali i da su korisnici sa njima prezadovoljni.

Zatezači za žicu sa kukom mogu više da se namotaju nego zatezači sa navojima i time da se žica više zategne. Ovo se pokazalo jako dobro u voćnjacima i vinogradima.
Zatezači za žicu, tzv. natezači ili popularnije „španeri“ se prave se od čeličnog lima koji se cinkuje i plastificira u zavisnosti od vrste zatezača koji vam je potreban.

Evo kako to izgleda u praksi:

Prvo se postavljaju stubovi postojeći ili novi, zatim se postavi zatezna žica na visine koje želite. Obično idu tri žice za neku uobičajenu visinu ograde. Kada se to sve odradi tada se postavlja pletena žica. Za ovakve stvari možete koristiti običnu, plastificiranu ili pocinkovanu žicu. Na kraju kada se žica razvuče doteže se sa zatezačima. Zatezači za žicu su veoma bitan faktor za celu koncepciju postavljanja žice.

Zatezači i fiksatori za voćnjak

Ako je žica jako labava sa našim zatezačima je možete brzo i efikasno zategnuti. Dužina žice može biti i 100 metara. Zatezači se montiraju na sredinu žice da bi se žica zategla ravnomerno. Kada je zimski period žica može da se zategne još više malo zato možete da otpustite sami tokom zime, pa na proleće opet da dotegnete po želji.

Zatezači za voćnjak vam mnogo mogu olakšati posao

U voćnjacima i vinogradima se koriste još i fiksatori za voće ili takozvane klipse. Prednost fiksatora za voće je da ne klize po žici već fiksiraju granu na voćnjaku i na taj način ne oštećuju granu. Vek trajanja fiksatora je neograničen.

Više detalja o  španerima na kuku.

Više detalja o španerima na ključ.

Gde nabaviti zatezače za žicu?

Naša kompanija nalazi se u Rumi i vrši dostavu na teritoriji cele zemlje po dogovoru. Veliki lager, brza i efikasna isporuka zajedno sa proizvodom odličnog kvaliteta predstavljaju pravi izbor i razlog zašto da se obratite baš nama.
Uz španere koje najpovoljnije možete pronaći kod nas možete takođe naći i veliki izbor metalnih i betonskih stubova kao i pocinkovane žice za voćnjak, malinjak ili vinograd. Nabavite sve na jednom mestu po proizvođačkim cenama. U Feroplet proizvodnji u Rumi možete pronaći i dobiti informacije o vrsti, materijalima i izboru kako žice, stubova, zatezača i fiksatora za vaš voćnjak ili vinograd.

Veleprodaja

Bavimo se veleprodajom španera za žicu. Vrhunske cene, brza i efikasna dostava, regionalna pokrivenost i korektan odnos prema našim distributerima predstavljaju pravi razlog da se odlučite za saradnju sa našom kompanijom. Ukoliko posedujete maloprodajni objekat (gvožđara, poljoprivredna apoteka, stovarište građevinskog materijala…) ili bilo koji sličan tip objekta slobodno nas kontaktirajte za posebne uslove saradnje na veleprodaja@feroplet.rs
Uvek dostupni za savet ili ponudu sa posebnim cenama. Opišite nam šta i kako ste zamislili i mi ćemo vam ponuditi rešenje. Pozovite nas na 022/454-707.

Upotreba zatezača za žicu dovodi do adekvatnog zatezanja i što je najbitnije sprečava pucanje žice.

Cenovnik

Cena španera za žicu je 120 dinara po komadu za španere na ključ, a 180 dinara po komadu za španere sa kukom. U pitanju su visoko kvalitetni, profesionalni španeri sa velikom kutijom i jakom silom zatezanja. Španeri su cinkovani ili cinkovani+plastificirani, tako da su zaštićeni od korozije i omogućavaju dugotrajno zatezanje žice velikog kapaciteta usled svojih gabarita.
Navedene cene su maloprodajne cene sa uračunatim PDV-om. Na veće količine odobravamo dodatni rabat.
Kompletan cenovnik pogledajte na strani zatezači za žicu cena.

    Ostavite komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljena uz komentar.

    GRATIS DOSTAVA - Bez obzira na količinu!*
    *Cela Vojvodina, Beograd, opštine Smederevo, Smederevska Palanka, Velika Plana, Ljig, Lajkovac, Mionica, Ub, Valjevo, Osečina, Krupanj, Vladimirci, Koceljeva, Loznica, Šabac, Bogatić.

    X