Veštačka živa ograda oko privatnog poseda

Veštačka živa ograda – postavljanje i iskustva

Svako od nas teži očuvanju mira, privatnosti i bezbednosti doma, ali i da sve izgleda neupadljivo i lepo na oko. Uzgoj živih ograda zahteva veliku posvećenost, vreme i brižljivost prilikom uređivanja, zalivanja i potkresivanja.

Sigurno biste želeli da slobodno vreme koje utrošite na stvari koje smo nabrojali utrošite radeći neke lakše aktivnosti. Sve te probleme lako će razrešiti veštačke žive ograde, koje mi u Feropletu zovemo još i EKO ograde.

Šta je veštačka živa EKO ograda?

Sam pojam „EKO ograda“ odnosi se na ekološki prijateljsku stranu ovog proizvoda i brigu o našem objektu.

Ovo znači da se veštačke ograde koriste kako bi se oko vašeg objekta stvorila mirna i čista oaza sa manje buke.

Veštačke EKO ograde iz našeg asortimana su tu kako bi vaš ograđeni prostor bio najpre zaštićen od pogleda prolaznika, ali i kako bi vaše dvorište/bašta/vrt/letnjikovac bili zaštićeni od prljavštine i prašine.

Ograda od veštačke trave sama sprečava neželjeni prodor prašine, lišća i spoljnih čestica kako bi vaš životni prostor bio uređeniji i čistiji.

Veštačka živa ograda veštačko zelenilo

Tu je i zaštita od buke iz vaše okoline. Iako ne izgleda da veštačke žive ograde mogu previše da pomognu u ovome, razmislite još jednom.

Sa barijerom visine 2 metra oko vašeg prostora bićete sigurni da neće baš svaki neželjeni zvuk i šum spolja da dopre do vas. Ne kažemo da ograde od veštačke trave „upijaju“ sve zvuke iz spoljašnjosti, ali definitivno će donekle uspeti da priguše larmu.

Pogledajte i kako izgleda veštačka živa ograda izbliza.

Veštačka živa ograda – postavljanje i dimenzije

Veštačke žive EKO ograde postavljaju se na sličan način kao i pletena žica. Dakle, najpre dolaze metalni stubovi, zatim zatezna žica pa na kraju i veštačka živa ograda. Moguće je postaviti je i preko neke postojeće podloge, ili ograde koja se želi prekriti.

U osnovi ovog proizvoda jeste pletena pocinkovana žica na stubovima, koja je zatim prekrivena PVC trakama u zelenoj, ili antracit sivoj boji, dok je promer okca na ogradama tačno 4 x 4 cm.

Veštačka živa ograda je veoma laka za montiranje, te predstavlja brzo rešenje za apsolutnu zaštitu privatnosti vaše imovine.

Naravno, kada pominjemo montiranje veštačke zelene (ili sivkaste) ograde nema razloga za nervozu, jer će vam naša ekipa postaviti ogradu gde poželite u najkraćem roku.

Valja napomenuti i dimenzije EKO ograde, tačnije njene visine koje imamo u ponudi.

Feroplet u ponudi ima EKO ograde visine od 0,5 metara, 0,8m, 1 metra, zatim 1,20, 1,50, 1,75 i 2 metra visine, sve u skladu sa željama kupaca.

Oni koji žele da budu ušuškani u privatnosti svoga doma imaju u ponudi ograde visine od 1,5, 1,75 ili 2 metra, dok oni koji više pažnje poklanjaju estetskoj funkciji same ograde, ali i svoje kuće, ili vrta mogu da se odluče za EKO ograde visine od 1 do 1,2 metra.

Veštačka živa zelena ograda

Postoji i mogućnost kombinovanja, tako da kupac podigne ogradu od pletene pocinkovane i plastificirane žice do neke veće visine (3,4,5 metara), ali da samo deo do visine od jednog, ili 1,5 metara bude EKO ograda, a preko te visine „klot“ žica.

Možete i da pogledate galeriju sa celokupnom primenom naših veštačkih živih ograda.

Veštačke žive ograde za poslovne objekte

Ne samo da su ograde od veštačke trave besprekorno rešenje za domaćinstva, već one mogu da budu odlične za ograđivanje poslovnog prostora.

Veliki broj naših kupaca već je postavio EKO veštačke ograde oko privatnih objekata kao što su poljo-apoteke, stovarišta, stambene zgrade, gvožđare, otvoreni bazeni itd.

Veštačke žive ograde su rešenje koje zadovoljava sve potrebe – vlasnici poslovnih objekata su se ogradili sa merom i ukusom, ali istovremeno zadržavajući neku vrstu otvorenosti prema spoljnom svetu.

Mi u Feropletu imamo stalnu akciju, tako da na poručivanje većih količina veštačke žive ograde dajemo i određene popuste!

Veštačke žive ograde vs Klasične žive ograde – iskustva

Ne kažemo da dvorište sa živim zimzelenim ogradama nije lepo rešenje za svačiji dom, ali veštačke žive ograde, ili EKO ograde, su u isto vreme i lepe, ali i itekako praktične.

Zašto potenciramo tu praktičnost veštačkih EKO ograda? One će vam uštedeti vaš najvažniji resurs, a to je vreme.

Ovo praktično znači da tokom vikenda nećete morati da izgubite još nekoliko sati vremena potkresujući i dovodeći u red živu ogradu. Funkcija zaštite od prašine i prljavštine, kao i zaklanjanje pogleda prolaznicima biće 100 posto ispunjena.

Veštačka EKO ograda za placeve

Vaše dvorište bi trebalo da poseduje i neke lepe zimzelene biljke, drveća, ili žbunove – čak je to i poželjno.

Ali što se tiče ograda i barijera, onda su veštačke žive EKO ograde prava stvar koja će vam poboljšati izgled doma i doprineti da bude zaštićeniji i izolovaniji od spoljnih uticaja.

Veštačke žive ograde cene

Cena veštačke žive ograde po metru kvadratnom kreće se od 990 dinara, a na sve navedene maloprodajne cene uračunat je i PDV.

Kao što smo i ranije naveli, u slučaju većih porudžbina spremili smo vam i dodatni rabat, a klikom na link možete i da pogledate kompletan cenovnik za veštačke žive ograde – EKO ograde.

Slobodno nas pozovite ukoliko imate nekih dodatnih nedoumica, tu smo da pružimo odgovor na svako vaše pitanje.

Zaključak

Zbog čega je ovaj proizvod toliko popularan? Postoji nekoliko razloga, a mi ćemo ih taksativno nabrojati:

 1. Cena veštačkih živih ograda – investicija koja opravdava svaki uloženi dinar
 2. Zaštita privatnosti
 3. Zaštita poslovnih objekata i parcela
 4. Lako održavanje – praktično ni nema nikakvog održavanja
 5. Sprečavanje prodiranja prašine i ostalih čestica spolja
 6. Dekorativna funkcija
 7. Diskretnost i neupadljivost
 8. Ekološka prihvatljivost ograde

Dakle, ovo je nekoliko univerzalnih razloga zbog kojih vredi ograditi vaš prostor EKO veštačkim ogradama.

Verovatno bi neko od postojećih zadovoljnih kupaca dodao još nešto na ovu listu, ali mi smo gledali da sakupimo samo one univerzalne razloge.

Za sve informacije u vezi sa prodajom veštačkih živih EKO ograda pozovite nas na broj:

022/ 454 – 707 , ili na 022/ 454 – 426

Možete nas posetiti direktno u našim prodajnim objektima u Rumi, na adresi Glavna BB. Ili nam pisati na mejl info@feroplet.rs

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

1 Komentar

 • Milan kaže:

  Dobro veče,zanima me kod metalnih stubova za veštačku eko ogradu,da li je potrebno izlivati temelje ili mogu da idu u zemlju?Koja je cena postavljanja po m2 i da li na kupovinu od 6000Eura ima neki popust po kvantitetu,hvala unapred

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena uz komentar.

GRATIS DOSTAVA - Bez obzira na količinu!*
*Cela Vojvodina, Beograd, opštine Smederevo, Smederevska Palanka, Velika Plana, Ljig, Lajkovac, Mionica, Ub, Valjevo, Osečina, Krupanj, Vladimirci, Koceljeva, Loznica, Šabac, Bogatić.

X