Šulc mreže

Šta je šulc mreža?

Šulc mreže (pletiva) prave se od žice koja je svetlo vučena, dok je spajanje elektrovareno ili punktovano.
Primena šulc mreže je rasprostranjena na mnogim poljima povezanim sa građevinom počevši od armature za učvršćivanje betona i maltera prilikom izvođenja završnih radova (ravnajući slojevi i malterisanje zidova) pa sve do delova za ograde na stepeništima i terasama.

Razne fizičke barijere na pokretnim delovima mašina se često izrađuju od ove vrste žice. Vrlo često ćete videti ovaj primer zaštite mašina ili motora u industriji. Ove barijere i zaštite se uglavnom izrađuju od elektrovarane ili punktovane mreže o kojoj će kasnije biti više reči.

Kako izgleda šulc pletivo možete videti na slikama u tekstu i uveriti se da je ono kvalitetno i da će vam koristiti u vašim građevinskim i majstorskim radovima. Jedno od vrsta pletiva od žice je i šulc pletivo. Ovo pletivo se izrađuje u tablama ili panelima, što joj omogućava veću čvrstinu i kvalitet.
Razlika između šulc mreže i grifovane mreže je u tome da je grifovana mreža talasasta i samim tim jača i izrađuje se od deblje žice. Ova mreža ima drugačiju primenu od šulc mreže. Mnogi ljudi mešaju ove dve vrste pletiva.

Šulc pletivo

Ova mreža je još i naziva mreža za betoniranje. Mnogi majstori upravo ovu mrežu koriste kao jedan od glavnih elemenata za ravnajući sloj koji prave. Šulc pletiva su savršen izbor za izlivanje cementne košuljice i razne druge građevinske radove. Upravo zbog toga se ova mreža naziva i mreža za ravnajući sloj.

Šulc mreže se prave od svetlovučene žice i najčešće se koriste kao armature za laka betoniranja kao što su betonske košuljice i razni slojevi za ravnanje. Šulc mreža se postavlja celom površinom sa preklapanjem od po 5 cm sa svake strane. Bitno je da se prilikom ugrađivanja odvoji od poda za pola debljine ravnajuceg sloja. Ovo su neki od trikova koji će vam pomoći da dobijete savršeni ravnajući sloj.

Elektrovarene ili punktovane mreže

Naziv indrustrijske mreže ili elektrovarene mreže potiče od toga što se jako puno ova vrsta pletiva od žice koristi u industriji, ali i sve više u redovnim majstorskim poslovima nalazi svoju primenu.
Elektrovarene ili punktovane mreže su jače i deblje od šulc mreža i one mogu imati malo širu primenu. Od upotrebe u industriji za zaštitu opasnih delova od mašina do izrade kaveza ili različitih tipova fizičkih barijera.
Punktovane mreže se izrađuju od punktovane žice i na taj način imaju veći čvrstinu pa se od njih mogu praviti i razni tipovi kaveza za životinje.

Gde nabaviti šulc mrežu?

Naša kompanija nalazi se u Rumi i vrši dostavu na teritoriji cele zemlje po dogovoru. Veliki lager, brza i efikasna isporuka zajedno sa proizvodom odličnog kvaliteta predstavljaju pravi izbor i razlog zašto da se obratite baš nama.

Tehnički detalji

Šulc mreža dimenzije
Šulc mreže se izrađuju u standardnoj veličini table ili panela dimenzija 1m x 2m. Karakteriše ih mala težina, samim tim i povoljna cena, u odnosu na klasične armaturne mreža a i veća gustina tako da su bolji izbor kod betonskih slojeva ispod 5cm debljine.

Šulc mreža izrađuje se od žice debljine 1,75mm sa otvorom okca 50x50mm. Imamo u ponudi i mreže napravljene od žice debljine 3,1mm i 3,8mm sa otvorom okca 50x50mm koje se koriste za razne vrste kaveza i zaštitnih ramova.

Najčešća primena šulc mreže je betoniranje trotoara u dvorištima, betoniranje košuljica i slično. Primenjuju se takođe i kao popunjavanja za ogradna polja, razne pregrade, fizičke barijere i slično.

Više detalja u tehničkoj dokumentaciji.

Veleprodaja

Bavimo se veleprodajom šulc mreže. Vrhunske cene, brza i efikasna dostava, regionalna pokrivenost i korektan odnos prema našim distributerima predstavljaju pravi razlog da se odlučite za saradnju sa našom kompanijom.

Ukoliko posedujete maloprodajni objekat (gvožđara, poljoprivredna apoteka, stovarište građevinskog materijala…) ili bilo koji sličan tip objekta slobodno nas kontaktirajte za posebne uslove saradnje na veleprodaja@feroplet.rs

Uvek dostupni za savet ili ponudu sa posebnim cenama. Opišite nam šta i kako ste zamislili i mi ćemo vam ponuditi rešenje. Pozovite nas na 022-454-707.

Šulc mreža se koristi u mnogim poljima povezanim sa građevinom počevši od armature za učvršćivanje betona i maltera prilikom izvođenja završnih radova,pa sve do delova za ograde na stepeništima i terasama.

Cenovnik

Cena šulc mreže iznosi 180 din/m2 za klasičnu šulc mrežu 50x50x1,75mm. Odnos cene i kvaliteta u odnosu na druge vidove lakog armiranja je jedna od glavnih prednosti ovog pletiva i razlog zašto se naši kupci odlučuju baš za ovu mrežu.
Navedena cene je maloprodajna cena sa uračunatim PDV-om. Na veće količine odobravamo dodatni rabat.
Kompletan cenovnik za ostale punktovane (elektrovarene) mreže pogledajte na strani šulc mreža cena.

    Ostavite komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljena uz komentar.

    GRATIS DOSTAVA - Bez obzira na količinu!*
    *Cela Vojvodina, Beograd, opštine Smederevo, Smederevska Palanka, Velika Plana, Ljig, Lajkovac, Mionica, Ub, Valjevo, Osečina, Krupanj, Vladimirci, Koceljeva, Loznica, Šabac, Bogatić.

    X