Sito mreža

Šta je sito mreža?

SITO MREŽA

Kada dođe vreme za berbu kukuruza i skidanje pšenice sa njiva, uvek je dobro na vreme pripremiti skladišni prostor za pšenicu i za kukuruz. Skladišni prostor za ove kulture se širom zemlje drugačije naziva, a poznati nazivi su kotobanja, čardak ili kotarka. Sve zavisi iz kog ste kraja i kako se u vašem kraju zove taj prostor.

Kotobanje ili čardaci mogu biti raznih oblika u poslednje vreme se prave u obliku valjka zbog uštede prostora i više idu u visinu.
Ranije su se kotobanje ili čardaci pravili od drveta i drvenih dasaka, ali u novije vreme se prave od cevi i od sito mreže. Taj način je kako se pokazalo najbolji i najoptimalniji način za skladištenje i zaštitu pšenice i kukuruza od štetočina.

Sito mreža za čardak

Da biste na vreme pripremili, popravili i osigurali prostor gde ćete skladištiti kukuruz posle berbe potrebno sagradite čardak ako ga nemate ili da dotegnete i popravite postojeći. Da biste ovo kvalitetno izveli, potrebno je da nabavite kvalitetnu sito mrežu za čardake.
Sito mreža za kukuruz ili pšenicu

U zavisnosti da li kukuruz čuvate u klipu ili zrnu biraćete širinu okca sito mreže. Za klip može sito žica sa većim oknom, dok za kukuruz u zrnu treba sito žica sa gušćim.
Žica za čardak nalazi svoju primenu pre svega prilikom ograđivanja čardaka, odnosno kotobanja. Pletiva izuzetno malog promera okca (od 2 do 4 milimetra) predstavljaju idealan izbor za čardake, nevezano za činjenicu da li će se držati zrno ili klip.
Kvalitetno tkanje pletiva obezbeđuje postojanost i dugotrajnost.

Izbor kvalitetne sito mreže za skladištenje kukuruza može dugo godina štititi kukuruz i dugo vam služiti. Ako izaberete žicu lošijeg kvaliteta kraće će vam trajati i vrlo brzo ćete morati da je zamenite. Zato ako se bavite poljoprivredom na vreme se pripremite za berbu kukuruza i sačuvajte vaš plod na kome ste vredno radili cele godine.

Kako sam napraviti skladišni prostor za kukuruz

Poljoprivrednici koji se bave proizvodnjom kukuruza uglavnom imaju već postojeće kotobanje ili čardake na koje se može montirati kvalitetna sito mreža. Ako nemate izgrađenu kotobanju možete je napraviti sami ako umete sa alatom i poznajete majstorske tehnike ili uz pomoć majstora.
Neke od saveta i ideja kako najbolje konstruisati i napraviti kotobanju možete pronaći na poljoprivrednim forumima i poljoprivrednim sajtovima.

Gde nabaviti sito mrežu?

Glavni element svake kotobanje je naravno kvalitetna sito mreža. Najpovoljniju sito mrežu za čardake ili kotobanje možete pronaći po najpovoljnijim cenama u Feropletu u Rumi. Naša kompanija nalazi se u Rumi i vrši dostavu na teritoriji cele zemlje po dogovoru. Veliki lager, brza i efikasna isporuka zajedno sa proizvodom odličnog kvaliteta predstavljaju pravi izbor i razlog zašto da se obratite baš nama.

Tehnički detalji

Sito mreža izrađena je od elektrogalvanizovane žice i može biti u varijanti sa promerom okca 2mm x 2mm, 3mm x 3mm, 4mm x 4mm ili 5mm x 5mm. Manje dimenzije okca (2mm x 2mm ili 3mm x 3mm) namenjeni su držanju proizvoda u zrnu (pšenica ili kukuruz), dok se veći promer okca (4mm x 4mm ili 5mm x 5mm) koristi za skladištenje proizvoda u klipu, pre svega odnosi se na kukuruz.

Više detalja u tehničkoj dokumentaciji.

Veleprodaja

Bavimo se veleprodajom sito mreža, pored svih ostalih žičarskih proizvoda. Vrhunske cene, brza i efikasna dostava, regionalna pokrivenost i korektan odnos prema našim distributerima predstavljaju pravi razlog da se odlučite za saradnju sa našom kompanijom. Ukoliko posedujete maloprodajni objekat (gvožđara, poljoprivredna apoteka, stovarište građevinskog materijala…) ili bilo koji sličan tip objekta slobodno nas kontaktirajte za posebne uslove saradnje na veleprodaja@feroplet.rs
Uvek dostupni za savet ili ponudu sa posebnim cenama. Opišite nam šta i kako ste zamislili i mi ćemo vam ponuditi rešenje. Pozovite nas na 022-454-707.

Sito mreža za čardake ili kotobanje se koristi da bi se pripremio, osigurao i obezbedio gde će se skladištiti kukuruz i pšenicu nakon berbe

Cenovnik

Cena sito mreže iznosi 450 din/m2 kada se kupuje na meru. Navedene cene su maloprodajne cene sa uračunatim PDV-om. Na veće količine odobravamo dodatni rabat.
Kompletan cenovnik pogledajte na strani sito mreža cena.

    Ostavite komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljena uz komentar.

    GRATIS DOSTAVA - Bez obzira na količinu!*
    *Cela Vojvodina, Beograd, opštine Smederevo, Smederevska Palanka, Velika Plana, Ljig, Lajkovac, Mionica, Ub, Valjevo, Osečina, Krupanj, Vladimirci, Koceljeva, Loznica, Šabac, Bogatić.

    X