Pocinkovana žica

Šta je pocinkovana žica?

Pocinkovana žica ili pocinčana žica različitih prečnika ima veoma široku primenu. Većina naših proizvoda, kao što su pletena žica, bodljikava žica, plastificirana žica i drugi, nastaju od pocinkovane žice, a sama pocinkovana žica nalazi primenu u svim vrstama delatnosti, kao na primer od pravljenja špalira za voćnjak i vinograd do vezivanja razniih elemenata prilikom građevinskih radova. Pored toga upotrebljava se u poljoprivredi za podizanje vinograda, zasada malina, raznih drugih poljoprivrednih kultura itd.

Proizvodnja pocinkovane žice
Naša pocinkovana žica je toplo pocinkovana, što obezbeđuje veći nanos cinka i dugotrajniju antikorozivnu zaštitu. Menjanjem prečnika žice, kao i zatezne čvrstine žice (tvrda, polutvrda, meka), menjaju se i karakteristike. Veoma smo fleksibilni i izlazimo u susret svim zahtevima naših klijenata, od prečnika i zatezne sile žice, pa sve do načina pakovanja.
Kao proizvođači plastificirane žice, možemo vam i ponuditi i pletiva u raznim bojama, kao su: zelena (koja je najzastupljenija), bela, siva, braon, zuta… i jos mnoge druge. Vaše je samo da pozovete i da se uverite u kvalitet i veliki izbor naše ponude.

Pocinkovana žica za ograde
Univerzal pletivo ili pletena žica za ograde je veoma izdržljivo i upravo se može praviti od pocinkovane žice. Na taj način, kao što je pomenuto ima mnogo duži vek trajanja i neće zarđati. Služiće vas mnogo godina. Mnogi domaćini se odlučuju upravo za ovaj izbor kada je ograđivanje placa ili ograđivanje voćnjaka u pitanju. Još bolja varijanta za ograđivanje je kada pocinkovana žica se još i plastificira. Na taj način još bolje je zaštićena od korozije i povećava joj se dugotrajnost. Plastificiranjem pocinkovane žice postižemo još duži životni vek ovog proizvoda.

Gde nabaviti pocinkovanu žicu?

Naša kompanija nalazi se u Rumi i vrši dostavu i ugradnju na teritoriji cele zemlje po dogovoru. Veliki lager, brza i efikasna isporuka zajedno sa proizvodom odličnog kvaliteta predstavljaju pravi izbor i razlog zašto da se obratite baš nama.

Tehnički detalji

Pocinkovana žica ima široku namenu i upotrebljava se u svakom radu kod kuće. Zbog toga morate ih uvek imati na dohvat ruke. Žicu prodajemo na metar ili u koturu, u zavisnosti od Vas i Vašeg posla. Pocinkovane mreže se mogu dobiti u debljinama (prečnik žice) od 1,2 mm pa sve do 4,0 mm, u zavisnosti od Vaše potrebe.
Pocinkovana ili pocinčana žica proizvodi se od toplo valjane žice sa niskim postotkom ugljenika 0.01%. Količina nanesenog cinka je 40 – 60 g/m2, a zatezna čvrstoća je Rm = 350 – 450 N/mm2 (takozvana “meka (soft)” žica. Pored navedene meke žice, postoji mogućnost izrade žice u tvrdoj (hard) varijanti sa zateznom čvrstoćom Rm = 750-850 N/mm2. T
vrda žica koristi se, pre svega, u vinogradima i voćnjacima kada je potrebno sprečiti relativno istezanje žice i koristi se u kombinaciji sa tanjim žicama, pre svega fi=2,2mm ili fi=2,5mm, dok kod debljih žica (fi=2,8mm ili fi=3,1mm) sama debljina žice predstavlja dovoljan element koji sprečava preterano izduživanje. Elongacija odnosno relativno izduživanje kod mekih žica kreće se u rasponu Δ = 16 – 22%.
Kao što je navedeno, dakle, postoji imogućnost proizvodnje tvrdo pocinkovane žice koja ima veoma široku primenu u izradi špalira i primenu u vinogradarstvu i voćarstvu.

Za više detalja preuzmite tehničku dokumentaciju.

Veleprodaja

Bavimo se veleprodajom pocinkovane žice. Vrhunske cene, brza i efikasna dostava, regionalna pokrivenost i korektan odnos prema našim distributerima predstavljaju pravi razlog da se odlučite za saradnju sa našom kompanijom. Ukoliko posedujete maloprodajni objekat (gvožđara, poljoprivredna apoteka, stovarište građevinskog materijala…) ili bilo koji sličan tip objekta slobodno nas kontaktirajte za posebne uslove saradnje na veleprodaja@feroplet.rs
Uvek dostupni za savet ili ponudu sa posebnim cenama. Opišite nam šta i kako ste zamislili i mi ćemo vam ponuditi rešenje. Pozovite nas na 022-454-707.

Pocinkovanu žicu možete nabaviti u našem glavnom prodajnom objektu u Rumi, ali i u Zrenjaninu.

Pocinkovana žica koristi se za pravljenje špalira za voćnjake i vinograde, pa do vezivanja raznih elemenata prilikom izvođenja građevinskih radova

Cenovnik

Cena pocinkovane žice kreće se od 190 din/kg.
Navedena cena je maloprodajna cena sa iskazanim PDV-om. Na veće količine, naravno, odobravamo dodatni rabat. U svakom slučaju slobodno nas kontaktirajte za više informacija.
Kompletan cenovnik pogledajte na strani pocinkovana žica cena.

    Ostavite komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljena uz komentar.

    GRATIS DOSTAVA - Bez obzira na količinu!*
    *Cela Vojvodina, Beograd, opštine Smederevo, Smederevska Palanka, Velika Plana, Ljig, Lajkovac, Mionica, Ub, Valjevo, Osečina, Krupanj, Vladimirci, Koceljeva, Loznica, Šabac, Bogatić.

    X