Paljena žica

Šta je paljena žica?

Paljena žica ima široku primenu i upotrebljava se u svakom radu u građevinarstvu. Koristi se u građevinskoj industriji za šalovanje i armiranje, u tekstilnoj industriji za vezivanje platna, u industriji za izradu pletiva i sita, za baliranje papira, kao i za baliranje u poljoprivredi. Idealne su i za sitne majstorije i za rad na kući i ogradama. U zavisnosti od vrste posla koju obavljate, poželjno je imati ih uvek na dohvat ruke.
Paljena žica (ili žarena žica) se proizvodi iz svetlovučene žice koja se zagreva u pećima na temperaturi od 680 – 700 C, bez prisustva kiseonika, u zaštitnoj atmosferi. Postupkom žarenja smanjuje se sadržaj ugljenika u hemijskom sastavu žice, što dovodi do zatezne čvrstoće (omekšavanja) koja pada na 350 – 380 N/mm2.
Prilikom ove promene strukture materijala, ona postaje lako savitljiva i meka što dovodi do mogućnosti lakog manipulisanja ovog proizvoda. Ove karakteristike obezbeđuju paljenoj žici široku upotrebu.

Paljena Žica Primena

Tesarska žica ili armiračka žica
Paljena ili žarena žica debljine od 1,2 mm se uglavnom koristi za šalovanje (za oplate) i vezivanje pri armiranju. Obuhvata široku primenu kod raznih procesa pakovanja i vezivanja gde se ne mogu primeniti drugi materijali kao npr. kanap ili plastika. Najzastupljenija je u procesu proizvodnje u građevinarstvu i opekarskoj industriji.

Gde nabaviti paljenu žicu?

Naša kompanija nalazi se u Rumi i vrši dostavu i ugradnju na teritoriji cele zemlje po dogovoru. Veliki lager, brza i efikasna isporuka zajedno sa proizvodom odličnog kvaliteta predstavljaju pravi izbor i razlog zašto da se obratite baš nama.

Tehnički detalji

Paljena Žica Karakteristike
Izuzetna savitljivost koja dovodi do lakog manipulisanja žicom, uz otpornost na atmosferske uticaje, uz vrhunski kvalitet. Zatezna čvrstoća iznosi 350 – 500 N/mm2. Dijametri (mm) Ø1,2; Ø1,4; Ø1,8; Ø2,0; Ø 2,2; Ø2,5; Ø2,8; Ø3,1.

Više detalja u tehničkoj dokumentaciji.

 

Veleprodaja

Bavimo se veleprodajom paljene žice i ostalih žičarskih proizvoda. Vrhunske cene, brza i efikasna dostava, regionalna pokrivenost i korektan odnos prema našim distributerima predstavljaju pravi razlog da se odlučite za saradnju sa našom kompanijom. Ukoliko posedujete maloprodajni objekat (gvožđara, poljoprivredna apoteka, stovarište građevinskog materijala…) ili bilo koji sličan tip objekta slobodno nas kontaktirajte za posebne uslove saradnje na veleprodaja@feroplet.rs
Uvek dostupni za savet ili ponudu sa posebnim cenama. Opišite nam šta i kako ste zamislili i mi ćemo vam ponuditi rešenje. Pozovite nas na 022/454-707.

Paljena ili žarena žica debljine od 1,2 mm najčešće se koristi za šalovanje (oplate) ili vezivanje pri armiranje, kao i kod raznih drugih procesa vezivanja ili pakovanja.

Cenovnik

Cena paljene žice zavisi od debljine (prečnika) žice. Na veće količine odobravamo dodatni rabat. Paljena žica debljine fi=1,2-1,6mm se kreće od 230 dinara po kilogramu, dok su one debljine fi=2,0-4,0mm tačno 220 din/kg.

Kompletan cenovnik pogledajte na strani paljena žica cena.

    Ostavite komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljena uz komentar.

    GRATIS DOSTAVA - Bez obzira na količinu!*
    *Cela Vojvodina, Beograd, opštine Smederevo, Smederevska Palanka, Velika Plana, Ljig, Lajkovac, Mionica, Ub, Valjevo, Osečina, Krupanj, Vladimirci, Koceljeva, Loznica, Šabac, Bogatić.

    X