3D panelna ograda sa metalnim stubovima i spojnicama

Kako da sami postavite 3D panelnu ogradu brzo i bez muke?

3D panelna ograda, predstavlja sofisticiranu varijantu rešetkastog tipa ograde, sastavljene od pažljivo zavarenih žica sa izraženim 3D izbočinama ili „V“ ojačanjima. Ova posebna karakteristika donosi dodatnu čvrstinu i stabilnost. Istovremeno, njena estetska privlačnost čini je izuzetno atraktivnim izborom, ističući se svojim dizajnom među raznim vrstama ograda.

Postavite 3D panelnu ogradu prateći naredne korake:

 • Planiranje i Priprema Terena: Pre nego što počnete sa montažom, pažljivo planirajte gde želite postaviti 3D panelnu ogradu. Obavezno označite mesta gde ćete postaviti stubove. Takođe, razmislite o potrebama za ankerisanjem ili fiksiranjem na zid/parapet. Ako planirate postaviti ogradu na takav način, označite ta mesta na zidu/parapetu.
 • Izbor Pravog Materijala: Odaberite kvalitetne 3D panelne ograde i stubove. To će vam osigurati dugotrajnost i sigurnost. Ako ćete postaviti ogradu ankerisanjem ili fiksiranjem na zid/parapet, nabavite odgovarajuće anker čepove, vijke i alate za montažu na zid. Kod nas možete pronaći 3D panele u visinama od 630, 830, 1030, 1230, 1530, 1730 i 2030 mm visine, širina panela je 2500 mm, a debljina žice je 4 i 5 mm.
 • Kopanje Rupa za Stubove: Iskopajte rupe za stubove prema označenim mestima. Dubina rupa treba da bude dovoljna kako bi osigurala stabilnost ograde. Ako planirate ankerisanje, takođe označite mesta za bušenje rupa u zidu/parapetu.
3D panelna ograda i metalni stubovi
Zelena 3D panel ograda sa gotovim metalnim stubovima
 • Postavljanje Stubova: Postavite stubove u rupe i čvrsto ih zatvorite betonom. Pazite da su uspravni i dobro pozicionirani. Ako želite postaviti ogradu ankerisanjem, nakon što se beton osuši, označite tačke na zidu/parapetu gde ćete montirati anker čepove. Posebno želimo da naglasimo da obratite računa da stubovi budu na međuosovinskom rastojanju od 2525 mm. Ova mera je između dva stuba, što znači da je unutarnja mera od jednog do drugog stuba 2475 mm. Ukoliko imate stubove na mestu stare ograde, iskoristite postojeće stubove, ako su u dobrom stanju. Paneli mogu da se i skrate ukoliko je razmak između njih manji od onog optimalnog.
 • Pričvršćivanje Panela: Nakon što su stubovi postavljeni, pričvrstite 3D panele na njih koristeći odgovarajuće pričvršćivače. Ovaj korak će vašoj ogradi dati oblik i čvrstoću. Za ovo možete koristiti obujmice, žabice, ili drugi vid pričvršćivanja.
 • Ankerisanje Stubova (opciono): Ako planirate ankerisanje stubova, nakon postavljanja panela, bušite rupe u označenim tačkama na zidu/parapetu. Zatim postavite anker čepove u rupe i pričvrstite ih sa odgovarajućim vijcima.
 • Fiksiranje na Zid/Parapet (opciono): Ako se odlučite za fiksiranje na zid/parapet umesto ankerisanja, koristite odgovarajuće nosače i vijke kako biste sigurno pričvrstili panele ogradu za zid ili parapet.
Panelna ograda za placeve

Zašto su trake za panele tako važne?

Neprovidne trake za panelne ograde su dragocen dodatak koji može doneti višestruke prednosti vašoj ogradnoj konstrukciji. Ove trake, često izrađene od kvalitetnih PVC materijala i igraju ključnu ulogu u dodatnom obezbeđivanju i unapređenju estetike vaše panelne ograde. Lako se postavljaju na već postojeću 3D panelnu ogradu provlačenjem između žica, ili se stave na ogradu prilikom montaže koju smo već pomenuli.

„3D panelne ograde pružaju ne samo sigurnost, već i estetsku vrednost vašem posedu.“

Da li možete i sami montirati 3D ogradu?

3D ogradu možete vrlo lako montirati i sami, samo prateći korake koje smo naveli gore. Pazite da odredite precizno rastojanje između stubova, da visina bude ista, odnosno precizno odmerite i obeležite do koje dubine usađujete stubove u zemlju, ili na parapet/beton, ukoliko se odlučite na ovu opciju. Na taj način ćete osigurati stabilnost i dugovečnost svoje ograde, a mnogi naši raniji korisnici mogu da posvedoče da kad se jednom pravilno postavi 3D panelna ograda, onda ste prebrinuli sve brige u ograđivanju svog poseda za stalno!

Ograda 3D paneli Feroplet Svet Žice

Šta su glavne prednosti za postavljanje 3D panelnih ograda?

Glavne prednosti zbog kojih biste mogli da se odlučite na nabavku i postavljanje 3D panela su sledeće:

 1. Vrlo lagan i brz proces instalacije
 2. Izdržljivost materijala i anti-korozivna svojstva
 3. Dugačak vek trajanja (među najdužima od svih vrsta ograda)
 4. Nema potrebe za varenjem
 5. Nećete morati da je održavate, jer čuva svoju boju
 6. Može da ide na skoro sve vrste terena
 7. Lepo izgleda
 8. Uz ovu ogradu može lako da se namesti automatsko otvaranje kapije

Ukoliko i sami poželite da postavite 3D panelnu ogradu u zelenoj, ili antracit sivoj boji na svom posedu, bila to kuća, poslovni ili bilo koji drugi objekat, pozovite nas na 064/6465-581 ili na broj 022/454-707, ili posetite našu kontakt stranicu, a mi vam garantujemo brzu i besplatnu isporuku na teritoriji cele Vojvodine, svih opština grada Beograda, opštine Smederevo, Smederevska Palanka, Velika Plana, Ljig, Lajkovac, Mionica, Ub, Valjevo, Osečina, Krupanj, Vladimirci, Koceljeva, Loznica, Šabac, Bogatić.

Takođe, možete nas posetiti i na sledećim lokacijama:

Zrenjanin – Majora Gavrilovića 38

Ruma – Glavna bb

  Ostavite komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljena uz komentar.

  GRATIS DOSTAVA - Bez obzira na količinu!*
  *Cela Vojvodina, Beograd, opštine Smederevo, Smederevska Palanka, Velika Plana, Ljig, Lajkovac, Mionica, Ub, Valjevo, Osečina, Krupanj, Vladimirci, Koceljeva, Loznica, Šabac, Bogatić.

  X