Izvučene šipke od žice

 

Šipke od žice su gotov proizvod i dobijaju se mašinskim putem, a njihova primena je višestruko korisna u mnogim oblastima, a evo i kojima.

 

Za šta se najčešće koriste šipke od žice?

Izvučene šipke od žice

Šipke izvučene od žice mogu biti raznih dužina i debljina, sve u zavisnosti od potrebe i zahteva. Najčešće se koriste za spuštanje plafona i za rigips ploče. Žice za rigips su jedan od osnovih materijala koji je potreban za spuštanje plafona.

 

Šipke izvučene od žice se koriste u dekorativnoj industriji za pravljenje ukrasnih lampi i abažura. Od izvučene žice se izrađuju ramovi i kosturi za ukrasne lampe i abažure.

 

Koje su dimenzije i debljina?

 

Mnogi majstori koji se bave ugradnjom rigips ploča i spuštanjem plafona kupuju proizvod šipke od žice i potom prave takozvane “ušice” na njima. Na taj način dobijaju potrebni materijal kojim spuštaju plafone i na koji dolaze ploče. Šipke sa ušicama se postavljaju tako da vise sa vrha plafona i na taj način se pravi osnova za postavljanje ploča. Ove žice se još nazivaju visilice za rigips.

 

Proces koji mi radimo za proizvodnju izvučenih šipki majstorima i monterima znatno olakšava posao montaže. Prednost je što se dobijaju šipke po meri koja je potrebna i koju vi odredite da vam treba. Žica koju proizvodimo tj. izvučena šipka se naziva jos i žica sa ušicama ili anker žica za plafon.

Izravnjavanje žice iz koluta se još naziva proces koji radimo u Feropletu.

 

Žice za rigips

 

Zašto se prave spušteni plafoni?

Plafoni se spuštaju uglavnom iz estetskih razloga ali vrlo često i iz praktičnih. Spuštanje plafona se vrši iz više razloga ali evo tačno i zašto.

Renoviranje enterijera

Spuštanje plafona se uvek vezuje za renoviranje stambenih ili poslovnih prostora. Kada se spusti plafon mogu se od rigipsa napraviti razli oblici i tu postaviti dekorativna led rasveta. Na taj način vaš prostor se osvežava i dobija na eleganciji.

 

Smanjenje troškova grejanja

 

Kada imate visoke plafone u prostorijama verovatno će vam i troškovi zagrevanja biti takođe visoki. Spuštanjem plafona ostvarićete znatne uštede i vaš prostor će dobiti na eleganciji.

Sakrivanje cevi i kablova

 

Da bi se izbeglo da se vide razne cevi ventilacije i ostale možete ih elegantno “sakriti” ispod rigipsa. Ovo je jako korisno i primenjivo u poslovnim objektima ali i sve češće u stanovima.

 

Kako se montiraju gipsane ploče

Spušteni plafoni se primenjuju kada želimo da umanjimo visinu prostora, ili ako želimo da sakrijemo delove konstrukcije i instalacione vodove koji se nalaze ispod međuspratne konstrukcije. Postavljanjem izolacionog sloja od staklene ili kamene vune u plafonski međuprostor jednostavno možemo poboljšati zvučnu i toplotnu izolaciju ukupne međuspratne konstrukcije.

Za montažu spuštenog plafona koristi se metalna potkonstrukcija koja se sastavlja od UD i CD profila. Šipke sa ušicama se montiraju tako da vise sa plafona i tako se vrši montaža. Pri montaži treba voditi računa o maksimalno dozvoljenim razmacima CD profila i vijaka kojima se ploče učvršćuju za potkonstrukciju. Gipsane ploče se učvršćuju za montažnu potkonstrukciju i to u smeru upravnom na smer položenih CD profila.

 

Po pravilu se za plafonsku montažu koriste ploče dužine 200cm.

 

Kod plafona sa višestrukom oblogom ili kod opterećenja dodatnim teretom potrebno je navedene razmake smanjiti.

 

Žica za abažure

Kao što je već pomenuto izvučene šipke imaju veoma široku primenu u praksi. U poslednje vreme su veoma popularni ukrasni abažuri koji krase mnoge moderne enterijere. Mnogi umetnici koriste upravo ove izvučene šipke da bi napravili ram za njihova nova umetnička dela.

 

Abažur je ukrasni ram za svetlo koje se sastoji od PVC-a i tekstila ili pergamenta u modernije vreme.

 

Od koje žice se pravi kostur abažura

Žica za abažur može biti različitih dimenzija i kod nas u Feropletu je možete nabaviti po najpovoljnijim cenama. Takođe sami možete birati i dužinu i širinu šipke koja odgovara vašim zahtevima. Ram za abažur može biti manjih ili većih dimenzija sve zavisi od vaših potreba. Žičani ramovi za abažur daju formu i oblik abažura koji se kasnije kompletira lepljenjem papira i materijala na njega.

Upravo žice šipke od izvučene šipke koje mi proizvodimo u Feropletu su najpogodnije za pravljenje ramova za abažur, zbog svoje čvrstoće ali i elastičnosti i mogućnosti da se prave razni oblici i dizajn.

Cvećarska žica

Pomenuta žica ima svoju široku primenu u cvećarstbu i mnoge cvećare naručuju upravo naše ispravljene šipke od žice za svoje dekoracije od cveća. Žica za cvećarstvo je najčešće zelene boje mada može biti i drugih boja sve zavisi od zahteva i potrebe klijenata.

 

Za sva pitanja i informacije kontaktirajte nas i rado ćemo vam pomoći savetom i pomoći pri izboru:

022/454-438

022/454-564

Kompletan cenovnik.

    Ostavite komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljena uz komentar.

    GRATIS DOSTAVA - Bez obzira na količinu!*
    *Cela Vojvodina, Beograd, opštine Smederevo, Smederevska Palanka, Velika Plana, Ljig, Lajkovac, Mionica, Ub, Valjevo, Osečina, Krupanj, Vladimirci, Koceljeva, Loznica, Šabac, Bogatić.

    X