Grifovana žica za kaveze

6 primena gde se sve koristi grifovana žica

Grifovano pletivo Feroplet
Grifovana žica prodaja Feroplet Ruma
Grifovana žica za ograđivanje

Grifovana žica ili grifovano pletivo je napravljeno od svetlo vučene čelične žice i može biti raznih dimenzija (može biti različitih dimenzija otvora ili “okaca”). Neke standardne dimenzije su 1000×2000 mm i mogu varirati.

Gde se koristi grifovana ograda?

Pletivo od grifovane žice najveću primenu ima u građevinarstvu. Od ovog pletiva se izrađuju ograde, kapije, kavezi, gelenderi, ali se sve češće koristi u industriji nameštaja.

Grifovano pletivo ima veoma široku primenu i koristi se najčešće tamo gde je potrebna jača zaštita i gde obično univerzalno pletivo nije dovoljno. Može biti sitnijih okaca i od tanje žice za neke vrste kaveza, ili magacina, ali može biti i većih dimenzija okaca u zavisnosti od potreba klijenata.

Grifovano pletivo cena

Preporučljivo je da grifovane table kupujete direktno od proizvođača, jer ćete svakako proći jeftinije. Kod nas u Feropletu možete i lično doći i uveriti se u kvalitet i sami izabrati pletivo koje vam najviše odgovara. Naravno kod nas možete dobiti i stručne savete i pomoć pri odabiru i odluci. Zanimaju vas cene grifovane žice? Pogledajte kompletan cenovnik i nazovite nas.

Evo gde se najčešće upotrebljava grifovana žica i zašto:

  1. Žica za ogradu

Od ove vrste žice prave se ograde i kapije, jer je mnogo čvršća od obične žice. Mnoge industrijske ograde prave se upravo od ove vrste žice.

Grifovane ograde koriste se na mestima gde je potrebna višegodišnja dugotrajnost. Ona može biti samo deo ograde jer se može koristiti u kombinaciji sa nekim drugim materijalima kao u slučaju, kovanih ograda, drveta, betona i slično.

2. Zaštita vrata i prozora

Mnogi stambeni i poslovni prostori dodatno su zaštićeni rešetkama od grifovane žice. Korisnici često osiguravaju ulaze postavljanjem grifovanih mreža na prozore ili vrata i tako dodatno štite svoj prostor od nezakonitog i neželjenog ulaska.

3. Otvoreni magacini/žičana skladišta

Idealno rešenje za magacinski prostor za firme i skladišta. Na taj način možete držati stvari pod ključem bez brige od neželjnih upada.

4. Boksovi za pse

Već smo pominjali da se grifovana žica jako puno koristi za izradu kaveza i boksova za pse. Psi često izgrizu i probiju običnu žicu, pa je naš savet da za izradu boksova za pse i odgajivačnice koristite izdržljivo grifovano pletivo.

5. Kavezi od grifovanog pletiva

Razne vrste kaveza se takođe prave od ove žice. Bilo da u njima držite životinje ili neku robu veoma su pouzdani i dugotrajni. Vi sami birate promer okca kako biste dobili optimalan kavez koji će vam najviše odgovarati.

6. Nameštaj i enterijer

Sve češće u poslednje vreme se od grifovane žice pravi nameštaj i oprema enterijer u objektima. Dizajneri lokala, prodavnica ili stanova se odlučuju da u enterijeru dominiraju žica, cevi, ogoljene cigle i zidovi. Taj pravac se zove industrijski dizajn i cilj je da ambijenti podsećaju na stare industrijske hale i objekte. Taj trend u svetu je veoma popularan i sve češće se viđa i kod nas.

Završna reč

Takođe, naši zadovoljni klijenti su i brojne ustanove kulture poput „Srpskog narodnog pozorišta“ iz Novog Sada, koje često koristi grifovano pletivo za scenografiju u nekim svojim postavkama. Primena grifovanog pletiva zaista je široka i može se upotrebiti na mnogo načina, a na nama je da Vam obezbedimo adekvatnu podršku i fleksibilnost u pogledu dimenzija i potreba.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena uz komentar.

GRATIS DOSTAVA - Bez obzira na količinu!*
*Cela Vojvodina, Beograd, opštine Smederevo, Smederevska Palanka, Velika Plana, Ljig, Lajkovac, Mionica, Ub, Valjevo, Osečina, Krupanj, Vladimirci, Koceljeva, Loznica, Šabac, Bogatić.

X