Boksovi za pse – Zašto je grifovana žica najbolje rešenje za ograđivanje?

Uvod

Pravilan izbor boksa je od ključne važnosti za bezbednost i udobnost vaših pasa. Boksovi za pse pružaju siguran prostor za odmor i zaštitu vaših ljubimaca, a u ovom članku ćemo vam otkriti koji su najbolji materijali za izradu boksova, preporučene dimenzije i dizajn.

Materijali za boks za pse

Prilikom odabira materijala za boks, važno je uzeti u obzir izdržljivost, sigurnost i udobnost. Najprikladniji materijal koji će obezbediti apsolutnu sigurnost psa i dugotrajnost samog boksa jeste grifovana žica.

Zašto je grifovana žica najbolje rešenje za pseće kaveze?

Grifovana žica se ističe kao jedan od najboljih materijala za izradu boksova za pse iz više objektivnih razloga i brojne odgajivačnice su nam se obratile za pomoć do sada. Ovaj materijal kombinuje izdržljivost, sigurnost i dobru ventilaciju, čineći ga idealnim izborom za mnoge vlasnike pasa.

  • Izdržljivost: Grifovana žica je poznata po svojoj izdržljivosti i dugotrajnosti. Izrađena od svetlo vučene (hladno valjane) žice, ona je otporna na habanje i oštećenja. To znači da će boks izrađen od grifovane žice trajati dugo vremena, pružajući vašem psu sigurno i pouzdano mesto za boravak.
  • Sigurnost: Grifovana žica (pletivo) obezbeđuje visok nivo sigurnosti za pse. Njena čvrsta konstrukcija sprečava prolazak pasa kroz ogradu i pruža zaštitu od spoljašnjih uticaja i pretnji.
  • Ventilacija: Dobro provetren prostor je ključan za udobnost psa u boksu. Grifovana žica omogućava slobodan protok vazduha, što obezbeđuje dobru ventilaciju unutar boksa. Ovo je posebno važno tokom toplijih meseci, kada je važno da vaš ljubimac ima dovoljno svežeg vazduha kako bi se izbeglo pregrevanje.
  • Čvrsti metal: Boksovi od metalne konstrukcije, kao što je naša grifovana žica, pružaju izuzetnu izdržljivost i sigurnost. Takođe omogućavaju dobru ventilaciju i preglednost.

Najbolje mere i dizajn za boksove za pse

Da bi pas bio udobno smešten u svom boksu, važno je obezbediti odgovarajuće dimenzije. Evo nekih smernica:

  • Dužina i širina: Pas treba da može da se protegne u boksu, stoga izaberite dimenzije koje su dovoljno prostrane. Preporučuje se da boks bude 1.5 puta duži od nosača, kako bi pas imao dovoljno prostora za kretanje.
  • Visina: Pas bi trebalo da može da stoji uspravno bez dodira sa plafonom boksa. Dajte prednost boksovima koji su dovoljno visoki da omoguće psu da se udobno pomeraju i protegnu.

Kako obezbediti udobnost u boksu?

Da bi pas uživao u svom boksu, evo nekoliko korisnih saveta:

  • Udobna podloga: Postavite meku i udobnu podlogu u boks kako bi se pas osećao prijatno dok leži ili spava.
  • Igračke i poslastice: Obezbedite psu nekoliko omiljenih igračaka i poslastica unutar boksa kako bi se osećao zabavljeno i zadovoljno.
  • Dobro osvetljenje i ventilacija: Boks treba da ima dovoljno svetlosti i dobru ventilaciju kako bi pas imao svež vazduh i osećao se prijatno.

Tabela: Zašto da napravite boks za pse?

Prednosti boksa za pseObjašnjenje
Pruža siguran i privatni prostorPas će se osećati zaštićeno i imati svoj prostor za odmor i opuštanje.
Lakše putovanjeManji kavezi omogućavaju sigurno putovanje sa psom i bezbednost u vozilu.
Obezbeđuje odvojenostBoks pomaže u izbegavanju konflikata između pasa ili sa drugim ljubimcima.
Pomoć pri treninguBoks se može koristiti za obuku pasa, kao i za rešavanje problema sa ponašanjem.

Zaključak

Pravilan izbor boksa za pse je ključan za njihovu sigurnost i udobnost. Grifovana žica iz Feropleta se koristi kako za ograđivanje jednog psa, tako i u čitavim odgajivačnicama. Ova vrsta pletiva se koristi najviše zbog svoje pouzdanosti i dugačkog veka trajanja, a takođe osigurava vašeg ljubimca da se ne povredi ili pokida nosače žica. Od grifovane žice se takođe prave vrlo pouzdani i lako prenosivi kavezi za pse ukoliko ste često na putovanje sa vašim ljubimcem, ili učestvujete na međunarodnim izložbama. 

Cena grifovane žice kreće se od 640 din/m2 do 1240 din/m2, u zavisnosti od debljine žice i promera okca.

Uvek dostupni za savet ili ponudu sa posebnim cenama. Opišite nam šta i kako ste zamislili i mi ćemo vam ponuditi rešenje. Pozovite nas na 022-454-707.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena uz komentar.

GRATIS DOSTAVA - Bez obzira na količinu!*
*Cela Vojvodina, Beograd, opštine Smederevo, Smederevska Palanka, Velika Plana, Ljig, Lajkovac, Mionica, Ub, Valjevo, Osečina, Krupanj, Vladimirci, Koceljeva, Loznica, Šabac, Bogatić.

X